Paarden opleiden en trainen

Het opleiden van paarden begon bij Annemiek al vroeg. Toen ze slechts negen jaar oud was, begon ze met het opleiden van haar pony Jiske. Toen ze begon was Jiske zadelmak en heel braaf, maar had ze verder geen vaardigheden. Dankzij deze opleiding heeft Annemiek haar tot en met het M2 gereden. Daarna heeft Annemiek nog haar tweede pony Navelino naar het EK gereden. Toen Annemiek 13 jaar oud was, is ze overgestapt naar de paarden.

Het trainen van paarden

Annemiek heeft meerdere spring- en dressuurpaarden hoger opgeleid en in training gehad. Hierin werd ze onder andere begeleid door Leida Strijk (internationaal dressuuramazone), Jo Willems (professioneel instructeur) en Jürgen Koschel (Duitse dressuurtrainer). Dankzij Annemieks jaren in Duitsland, is haar stijl van paarden opleiden en trainen hier sterk door beïnvloed. Zo combineert ze moeiteloos de nuchtere Nederlandse mentaliteit met de Duitse takt, rechtgerichtheid en durchlässigkeit. In jaren dat Annemiek werkzaam was bij Kasselmann heeft ze ook geleerd om een paard sneller voor elkaar te krijgen, zodat ze goed na te rijden zijn en natuurlijk met schwung en afdruk door de baan gaan.

Een blij paard en een blije ruiter

Paarden en hun ruiters reageren altijd op elkaar. Tijdens het opleiden en trainen van paarden is het van groot belang dat het paard plezier beleeft aan het proces, maar dat het ook respect heeft voor de ruiter. Met dit principe als uitgangspunt, kan een paard op een fijne manier opgeleid worden en beleeft zowel de ruiter als het paard plezier aan dit proces. En dat is uiteindelijk te zien in wedstrijden.

Heb je interesse om je paard te laten opleiden door Annemiek? Of heb je vragen over haar opleidingsmethodiek? Neem gerust contact op voor meer informatie.