Koop en verkoop van paarden

Van jongs af aan is Annemiek opgevoed met het idee dat een pony of paard altijd verkocht zou moeten (kunnen) worden. Dit idee heeft niet alleen een commerciƫle insteek, maar ook een die de gangbaarheid van de pony of het paard in het oog houdt. Daarom heeft Annemiek altijd het uitgangspunt gehad om een paard goed op te leiden zodat ook een ander hier met plezier op kan rijden.

Het juiste paard voor de juiste ruiter

Dankzij Annemieks jarenlange ervaring in de paardensport, zowel als amazone als trainer, heeft ze een bijzonder goed inschattingsvermogen gekregen voor paarden en de ruiters. Wanneer iemand interesse toont in een paard, is het heel belangrijk om de persoonlijkheden van de ruiter en het paard mee te nemen in de beslissing. Is de ruiter wat onervaren en voorzichtig, is het verstandig om een paard te kiezen dat past bij deze eigenschappen. Zo zou een heet en onbeleerd paard een slechte match betekenen voor deze potentiĆ«le koper. Andersom is het verstandig om een feller paard te kopen wanneer je zelf moeite hebt met wat tragere paarden. Net zoals elk mens een eigen persoonlijkheid heeft, hebben paarden en pony’s dat ook. Het is een kunst om de match te maken tussen paard en ruiter.

Annemiek als matchmaker

Wanneer je eraan denkt om een paard te kopen, is het verstandig om al snel hulp in te schakelen om het juiste profiel te bepalen. Wat wil je precies gaan doen met dit paard en hoe zien je lange- en kortetermijnplannen eruit met dit paard? Welke kwaliteiten of persoonlijkheid zou je graag zien in het paard en hoe ervaren ben je met het rijden en trainen? De antwoorden op deze (en nog meer) vragen zijn van invloed op de keuze voor het paard en de match die gemaakt moet worden. Annemiek kan met haar ervaring van grote toegevoegde waarde zijn in de aankoop van een paard of pony. Maak eens een afspraak om je wensen te bespreken. Annemiek kan ook met je meegaan wanneer je gaat kijken naar een paard waar je interesse in hebt. Zo kan ze rustig kijken of het paard past bij jouw persoonlijkheid en bij de doelen die je wilt gaan behalen. Zo verklein je de kans op een miskoop en zal je uiteindelijk veel meer plezier beleven aan het paard dat zorgvuldig is uitgezocht.

Annemiek heeft zelf ook nog een aantal paarden voor de verkoop. Neem contact op met Annemiek om te kijken of er een goed paard voor jou bij zit.