Over Annemiek

Annemiek van der Vorm (1981) begon met paardrijden toen ze negen jaar oud was. Haar ouders hadden op de Stoofdijk in Dinteloord paardensportstal De Margaretha Hoeve. Van deze stal heeft Annemiek nu nog drie dressuurpaarden en haar broers hebben nog een aantal springpaarden overgenomen.

In 1994 mocht Annemiek met haar tweede dressuurpony Navelino deelnemen aan een Europees kampioenschap te Achselschwang in Duitsland. Na haar ponytijd, reed ze meerdere paarden naar het Z, waaronder het voormalige springpaard Incredible. Met deze hengst behaalde Annemiek bij de Junioren en Young Riders tweemaal Europees teamzilver, driemaal teamgoud en individueel tweemaal zilver bij de Young Riders. In 2001 werd Annemiek verkozen tot Rabobank Talent van het Jaar.

Naar Duitsland

Na haar tweejarige HBO opleiding Officemanagement bij Schoevers, vertrok Annemiek in 2002 met Incredible voor anderhalf jaar naar Schenefeld in Hamburg. Hier trainde zij paarden voor de heer Koschel en bracht zij Incredible uit op diverse S wedstrijden (Lichte Tour niveau).
In 2004 is ze anderhalf jaar werkzaam geweest voor Stall Kasselmann te Hagen am Teutoburger Wald. Zij leidde jonge paarden op voor commerciële doeleinden en deed hier meerdere internationale contacten op. Op verzoek van de familie Kasselmann is Annemiek naar onder andere Peking (China) en Seoul (Zuid- Korea) geweest om daar training te geven.
Bovendien kreeg ze in 2005 door tien keer een S proef te winnen haar Goldenes Reitabzeichen, een document en gouden speld wat in Duitsland veel aanzien heeft.

Meer stallen in Nederland

In 2006 kreeg Annemiek een aanbod in Nederland en heeft ze anderhalf jaar voor stal De Watermolen van Jan Greve gewerkt. Hier had zij onder andere de beschikking over de KWPN goedgekeurde hengsten Scandic en Wilawander. Tijdens deze periode heeft ze ook een aantal maanden voor de familie Nijhof gereden. Hier had ze onder andere de KWPN goedgekeurde hengsten Johnson, Dayano en Sandreo te rijden. In 2007 stopte de heer Greve te Haaksbergen met dressuur en Scandic doet het nu geweldig onder Patrik Kittel.

Haar Incredible werd zijn laatste vijf sportieve jaren door Michelle van Lanen uitgebracht op Lichte Tour en Young Riders niveau. Tijdens de Europese kampioenschappen in 2009 te Ermelo is Incredible gehuldigd. Hij was toen namelijk het paard dat het meest aantal keren aan een Europees kampioenschap dressuur heeft deelgenomen! Incredible is daarna weer teruggekomen naar West Brabant om te genieten van zijn oude dag en is hier in 2020 op 30 jarige leeftijd overleden.

Start van In Vorm

In de zomer van 2007 heeft Annemiek ervoor gekozen om niet meer fulltime professioneel amazone te zijn. Vanaf toen was zij drie dagen werkzaam op een headhunterskantoor in Rotterdam en is haar eigen bureau in officemanagement en het organiseren van evenementen begonnen. Hierin heeft ze onder anderen met grote paardensportorganisatoren gewerkt in sportsecretariaten, heeft ze meegeholpen met sponsorwerving en de coördinatie en organisatie van totale evenementen. Naast haar liefde voor de paardensport, is Annemiek zeer breed inzetbaar en kan ze gemakkelijk secretariële functies en managementfuncties in het bedrijfsleven op zich nemen. In 2022 heeft zij tevens als opdracht om de Wereldkampioen op sport en marketing gebied te ondersteunen.

Nevenactiviteiten

Naast haar inspanningen in de paardensport, was Annemiek ook medeoprichter, bestuurslid en secretaris bij Coöperatie Voor Vrouwelijke Ondernemers (CVVO). Deze coöperatie had zichzelf als doel gesteld om de aangesloten vrouwelijke ondernemers een podium te geven voor hun onderneming en om ondernemen als carrièrekeuze voor vrouwen te bevorderen. Zij waren aangesloten bij VNO-NCW en hierdoor heeft Annemiek ook een netwerk in Den Haag. De CVVO was in 2012 opgericht door Annemiek en wijlen Gerda Verhaar Eeuwijk.

Daarnaast heeft Annemiek van 2007 tot en met 2018  parttime gewerkt bij WS&O Verhaar Eeuwijk, naast alle andere activiteiten binnen de Coöperatie en de paardensport. Naast haar sterke organisatiekwaliteiten, kan Annemiek ook goed presenteren en spreekt ze makkelijk in gezelschappen of voor de camera.

Sinds oktober 2020 is Annemiek benoemd tot bestuurslid van Equestrian Organisers. Een groep internationale organisatoren van alle disciplines die samen sterk staan en sparren met de FEI. In 2022 is Annemiek verkozen tot voorzitter van de wereldwijde Dressage Organisers.

28 januari 2021 is Annemiek unaniem gekozen en benoemd tot KNHS bestuurslid met de portefeuille topsport. Een uitdaging met vele kansen die Annemiek heeft gepakt.

Foto Annemiek van der Vorm